Abdominoplastie - Afla acum cat costa!

Abdominoplastie

Abdominoplastia este indicata in cazurile in care liposuctia abdominala nu poate corecta excesul localizat de tesut grasos, acesta fiind insotit si de exces de piele, prezent în zona abdomenului inferior, ce poartă și denumirea de “șorț abdominal” ori “colăcel”. Prin această procedură se asigură o linie armonioasă siluetei, un abdomen mai ferm și mai plat. Grăsimea și pielea încrețită și lăsată (care prezintă cicatrici ori vergeturi) vor fi eliminate, iar laxitatea musculară va fi corectată.

Cui se adresează operatia de abdominoplastie?

Intervenția de abdominoplastie este indicată atât în cazul femeilor, cât și în cel al bărbaților care se confruntă cu depozite adipoase în exces și care au un surplus de piele în zona abdominală. Dacă nu ați reușit să scăpați de aceste probleme inestetice cu ajutorul unei diete echilibrate și al exercițiilor fizice, abdominoplastia este procedura care vă poate asigura din nou un abdomen plat.
Colăcelul format în partea din față a corpului este rezultatul unei pierderi mari de greutate, al sarcinilor multiple sau al operaţiilor suferite anterior. De asemenea, operatia de abdominoplastie li se mai poate adresa femeilor mai în vârstă, plinuțe, care și-au pierdut tonusul muscular și se confruntă cu un exces de piele în zona abdominală.

În ce situații nu este indicată chirurgia abdominală?

Există câteva cazuri în care nu este indicat să apelați la această intervenție chirurgicală pentru abdomen. Spre exemplu, femeile care își doresc să rămână gravide nu ar trebui să opteze pentru ea fiindcă mușchii corectați în urma procedurii se vor lăsa din nou pe perioada sarcinii. De asemenea, intervenția nu este recomandată nici femeilor care urmează un regim de pierdere a kilogramelor în plus, cel puțin până nu ajung la greutatea dorită. După aceea se pot înscrie pe listă pentru o astfel de intervenție chirurgicală. Nici dacă vă numărați printre persoanele care se confruntă cu afecțiuni cum ar fi cele cardiace, diabet și obezitate morbidă nu vă este indicată această procedură.
Pe lângă îmbunătățirea aspectului abdomenului, pacienta ori pacientul se va bucura și de o ameliorare a calității vieții redobândind atât confort fizic, cât și confort psihic, adică mai multă încredere în sine.

Cum vă pregătiți pentru operație?

Mai întâi, va avea loc o consultaţie preoperatorie în cadrul căreia veți discuta cu medicul estetician despre starea generală de sănătate, localizarea depozitelor de grăsime, starea abdomenului și condițiile de care este indicat să țineți cont înainte de intervenție. Specialistul vă va recomanda să vă faceți niște analize, să reduceți fumatul (dacă este cazul), să renunțați la anticoncepționale cu câteva luni în avans (dacă este cazul), să nu administrați aspirină cu trei săptămâni înainte. Nu țineți cura de slăbire înainte, nu mâncați și nu beți nimic în noaptea dinaintea intervenției.

 

Cum decurge operația de abdominoplastie?

Abdominoplastia se realizează sub anestezie generală, iar pacienta beneficiază de internare după aceea. Procedura standard implică efectuarea unei incizii orizontale, sub linia lenjeriei. Există două variante: cu cicatrice mai mică (miniabdominoplastie) sau abdominoplastie extinsă.
În funcție de caz și de tehnica folosită, operația durează între două și patru ore. Pe scurt, în acest timp se desprinde pielea și grăsimea de pe peretele abdominal și se realizează o repoziţionare a ombilicului (buricului). Excesul de piele și de grăsime este îndepărtat, iar mușchii sunt corectați astfel încât să se obțină un abdomen plat și ferm. La final, se aplică pansamente elastice. Este obligatoriu să purtați un corset postoperator.

Ce include recuperarea după abdominoplastie?

Recuperarea dupa procedura de abdominoplastie include 1-3 zile de spitalizare şi îngrijire de specialitate. După externare, vor fi extrase firele la 14 zile, iar burtiera se va purta obligatoriu 3-4 săptămâni de la operație. Medicul va recomanda limitatea activităților fizice în special în prima săptămână, însă ulterior vor fi reluate treptat.
Durerile diferă de la caz la caz, dar de obicei sunt suportabile. Vă puteți confrunta cu senzație de tensiune și de strângere abdominală.

Cicatricile se deschid la culoare după o perioadă de 3-6 luni, dar cu timpul vor deveni fine, aproape invizibile. Nu este recomandat să vă expuneți la soare timp de un an după ce a fost efectuată intervenția de abdominoplastie.

Consulta aici pretul pentru abdominoplastie si suna pentru mai multe informatii

 

Dr Dan Calota – Medic primar chirurgie plastica si estetica

Programare