Marire sani - Implant mamar cu silicon

Marire sani – Implant mamar cu silicon

Operația de mărire a sânilor se numără printre cele mai populare intervenții estetice, fiind extrem de solicitată și în România în ultimii ani. Dacă bustul tău te complexează și simți că ai nevoie de o schimbare fizică, cu siguranță ai luat în calcul o intervenție estetică.

Informează-te dacă ți se potrivește procedura de mărire a sânilor, în ce constă intervenția mai exact și care sunt principalele sfaturi legate de îngrijirea postoperatorie.

În ce cazuri poate o femeie să apeleze la intervenția de mărire a sânilor?

Intervenția estetică la nivelul bustului se adresează în special femeilor care au sânii mici și care nu se simt bine în pielea lor. Fie că nu s-au dezvoltat suficient în timpul pubertății, fie că a avut loc o scădere mai mare în greutate, important este ca atunci când te privești în oglindă să fii mândră de corpul tău.
De asemenea, mai pot să apeleze la această procedură estetică și femeile care au suferit o scădere a volumului sânilor după alăptare, care au asimetrie mamară sau care isi doresc o formă mai atrăgătoare a sânilor.

În ce situații implanturile mamare nu reprezintă o soluție?

Orice specialist în domeniul chirurgiei estetice te va întreba înaintea unei proceduri de mărire a sânilor daca te afli în vreuna dintre situațiile de mai jos.
Implanturile sunt contraindicate la femeile care:

 • sunt gravide sau alaptează;
 • au infecție activă în oricare zonă a corpului;
 • prezintă cancer malign sau premalign al sânului.

În ce constă procedura de mărire a sânilor?

Înainte de intervenția chirurgicală pentru mărirea sânilor, specialiștii noștri vă vor oferi indicații preoperatorii.

 • Efectuați un set de analize uzuale și o mamografie, ori o ecografie mamară;
 • Nu administrați anumite medicamente înainte cu 2-3 săptămâni înante de intervenție (cum ar fi anticoncepționalele);
 • Informați echipa medicală de eventualele probleme de sănătate pe care le aveți;
 • Nu fumați cu 2-3 săptămâni înainte de operație și nici după;
 • Nu urmați diete stricte înainte de intervenția de mărire a sânilor.

Pe scurt, cum decurge operația?

Procedura de mărire a sânilor se efectuează sub anestezie generală și durează aproximativ 1-2 ore, depinde de caz. În funcție de forma sânilor, există trei metode de introducere a implantului mamar. Cea mai utilizată dintre acestea are loc prin incizie la nivelul șanțului inframamar. În acest mod, implantul poate fi pozitionat cu ajutorul unei incizii mici în spatele glandei mamare ori în spatele mușchiului pectoral.
A doua metodă se face prin incizie periareolara, adică de jur împrejurul areolei mamare. Această metodă ajută la mascarea aspectului cicatricii, dar este indicata în cazul pacientelor cu areola mai mare.
A treia metodă se realizează cu ajutorul unei incizii prin axilă. Această tehnică oferă mai puține avantaje decât primele două metode, astfel că este mai rar practicată.

Tipurile de implanturi utilizate în clinica noastră de chirurgie estetică sunt următoarele:

 • Implanturi Mentor
 • Implanturi Natrelle Allergan
 • Implanturi Polytech
 • Implanturi Arion

Implanturile sunt realizate din gel siliconic înalt coeziv, având în vedere că în prezent în domeniul chirurgiei estetice se dorește renunțarea la implanturile clasice.
Formele implanturilor sunt rotunde sau anatomice (în picătură). În cadrul consultației preoperatorii vei stabili împreună cu chirurgul plastician forma și dimensiunile implanturilor care ți se potrivesc cel mai bine (pe baza fotografiilor înainte/după operații și a dimensiunilor toracelui și ale sânilor).

Îngrijirea postoperatorie

Perioada de recuperare depinde de la pacientă la pacientă. În principiu, recuperarea durează în jur de 24-48 de ore. Firele se scot la 10-14 zile. Stările de oboseală și de durere vor fi simțite timp de câteva zile de la operație, iar sânii vor fi inflamați și sensibili la contactul fizic timp de o lună sau mai mult. Totodată, te mai poți confrunta cu o senzație de încordare, de strângere în zona sânului fiindcă pielea se ajustează la noua dimensiune a bustului.

Pentru o recuperare cât mai rapidă, evită să faceți multă activitate fizică la început, cum ar fi ridicări, răsuciri și diferite activități casnice.
Îngrijirea postoperatorie poate include purtarea unui sutien special pentru suport și a unui bandaj compresiv.

 

Pretul pentru operatia estetica de implanturi mamare 3500 EURO –  3800 EURO

Dr Dan Calota – Medic primar chirurgie plastica si estetica