Injectii toxina botulinica Vistabel pentru indepartarea ridurilor -

Injectii toxina botulinica Vistabel pentru indepartarea ridurilor

Folosirea toxinei botulinice in tratarea ridurilor de expresie devine din ce in ce mai mult unul din cele mai solicitate tratamente de cosmetica chirurgicala faciala. Adaptat nevoilor specifice dumeavoastra, chirurgul plastician va va indica si veti alege impreuna cea mai potrivita metoda privind indepartarea cu succes a ridurilor faciale.

TOXINA BOTULINICA (BOTOX, DYSPORT)

Toxina botulinica este toxina unei bacterii care produce boala numita botulism. Aceasta toxina este sigura si NU produce botulism in dozele folosite in medicina si in scopuri cosmetice.Toxina botulinica se foloseste pentru corectarea blefarospasmului (contracturii necontrolate ale pleoapelor).

Din 1990 chirurgii plasticieni folosesc injectarile cu toxina botulinica pentru taratmentul ridurilor faciale.

RIDURILE INDICATE PENTRU TRATAMENTUL CU TOXINA BOTULINICA

Injectarile cu toxina botulinica aplaneaza ridurile orizontale de la nivelul fruntii, ridurile din jurul ochilor, „laba gastei”, ridurile verticale dintre sprincene si ridurile verticale de pe buza superioara.

Toxina botulinica este ineficienta pe ridurile superficiale ale pielii care nu sunt riduri ale expresiei faciale. Pentru aceste riduri sunt indicate: peelingul chimic, laserul sau dermabrazia.

Deasemenea toxina botulinica nu are actiune pe ridurile din lateralul buzelor – riduri determinate de modificarile pielii obrajilor. Pentru rezolvarea acestora se folosesc substantele injectabile care contin colagen (fillere).

Cum actioneaza?

Ridurile dinamice cum sunt „laba gastei”, ridurile frontale sunt produse de expresia fetei. Relaxarea muschilor responsabili de expresia fetei pot aplana aspectul acestor riduri. Cu toxina botulinica muschii pot fi relaxati fara afectarea expresiei fetei.

Procedura

Toxina botulinica se injecteaza la cabinetul chirurgului plastician. Poate aparea o senzatie de discomfort la locul injectarii. Dupa injectare recuperarea este imediata: va puteti aplica machiajul si va puteti relua activitatea imediat.

Veti vedea aplanarea ridurilor incepand cu 24 ore postinjectare si va continua aplanarea pana in zilele 4-6.

Cat timp dureaza efectul?

Durata medie a efectului este de 6 luni cu o variatie intre 4 – 9 luni.

Riscuri

Nu au fost observate efecte negative pe termen lung. Efectele negative pe termen scurt sunt caderea temporara a sprincenei in caz de injectare prea aproape de aceasta. Injectarea la nivelul fruntii poate afecta posibilitatea ridicarii sprancenelor. Riscul de reactii alergice este foarte mic, practic nul.

Prin injectarea acestei substante de catre chirurgul plastician antrenat si cu o vasta experienta in utilizarea cu succes a toxinei botulinice, aceste efecte adverse sunt evitate.

Dr Dan Calota – Medic primar chirurgie plastica si estetica

[table “5” not found /]

Programare