Marirea Buzelor - Injectare Acid Hialuronic - Lipofilling Buze

Marirea buzelor – Injectare acid hialuronic – Lipofilling

Marirea buzelor

Buzele pline și apetisante au fost dintotdeauna un simbol al senzualității. Dacă nu ai fost inzestrată natural, mărirea buzelor cu substanțe injectabile este soluția care îți poate îndeplini visul de a obține o înfățișare mai atrăgătoare. Materialele pentru umplerea buzelor variază de la grăsimea proprie până la substanțe precum acid hialuronic, colagen și chiar implanturi permanente de silicon.

Ce trebuie să știi despre procedura de mărire a buzelor?

Procedura de mărire a buzelor se realizează cu ajutorul substanțelor injectabile ce au rolul de a oferi volum, echilibru și senzualitate. Cele mai utilizate soluții sunt cele temporare, care sunt absorbite în organism după o anumită perioadă de la injectare, însă există și variante permanente.
Principalele metode de mărire a buzelor sunt: lipofillingul (injectarea de grăsime proprie), augmentarea cu acid hialuronic și implanturile permanente de silicon.
Primele doua intervenții beauty se efectuează fără incizii. Este utilizată anestezia locala, iar recuperarea după intervenția de mărire a buzelor nu durează mai mult de o zi. În cazul implantului de silicon, plasarea se face prin anestezie locală cu ajutorul unor incizii minime la comisurile buzelor (punctele de unire).

În ce cazuri este recomandată procedura de mărire a buzelor?

Înainte de a alege intervenția pentru mărirea buzelor, trebuie să știți dacă vi se potrivește procedura. Specialiștii în domeniu o recomandă în următoarele cazuri:

 • aveți buzele foarte subțiri;
 • buzele și-au pierdut din volum odată cu înaintarea în vârstă;
 • doriți să obțineți un aspect armonios al chipului.

Care sunt avantajele intervenției de mărire a buzelor?

Procedura de mărire a buzelor asigură volum și un contur mai frumos buzelor tale. Aspectul va părea natural și va oferi impresia că sunteți mai tânără. În urma acestei proceduri nu numai că veți obține buze mai sexy ca niciodată, dar veți scăpa și de semnele care sunt un indiciu al înaintării în vârstă.

 • Crearea unui volum natural și atrăgător;
 • Estomparea liniilor verticale și cele ale zâmbetului;
 • Refacerea marginilor buzelor pentru obținerea unui aspect mai tânăr;
 • Definirea arcului lui Cupidon de deasupra buzei superioare pentru un contur mai senzual.

În ce cazuri NU este bine să faceți intervenția de mărire a buzelor?

Există anumite situații în care specialiștii în domeniu nu recomandă procedura estetică de mărire a buzelor. Aceștia le sfătuiesc pe femeile care au deja buzele pline să nu mai apeleze la această intervenție fiindcă poate afecta echilibrul trăsăturilor faciale.
Alte cazuri în care nu este recomandat să se apeleze la acest tip de procedură este sarcina, alăptarea și istoricul alergic la una dintre substanțele utilizate pentru umplerea buzelor.

Procedura de mărire a buzelor: principalele variante

Există două tipuri de soluții pentru umplerea buzelor: temporare și permanente.

Soluții de mărire a buzelor temporare

Augmentarea cu acid hialuronic

Procedura de mărire a buzelor cu acid hialuronic este cea mai utilizată. Aceasta presupune injectarea soluției după ce a fost aplicată o cremă cu acțiune anestezică ori după ce a fost amorțită zona respectivă cu ajutorul unei injecții (depinde de gradul de sensibilitate pe care îl aveți).

Beneficii:

 • Oferă volum și contur frumos buzelor;
 • Nu provoacă alergii;
 • Se reabsoarbe fiziologic;
 • Rezultatele se mențin pe termen lung;
 • Procedura este rapidă și nu necesită recuperare;

Cât durează efectul?
În funcție de organismul fiecărei persoane, de tipul și de cantitatea de substanță folosită, rezultatul poate fi menținut până la 6 – 9 luni.

Ce efecte secundare sunt?

La scurt timp de la intervenția de mărire a buzelor, va apărea un edem (umflătură) și o echimoză (vânătaie). Acestea vor dispărea în 2-3 zile de la procedură. Buzele revin la forma inițială după această perioadă, fără să apară diferite efecte secundare.

Lipofilling-ul

Este o intervenție care presupune recoltarea grăsimii proprii dintr-o parte a corpului unde este depusă în exces și injectarea ei in buze. Procedura durează în jur de 45 de minute.

Beneficii:

 • Rezultatul este unul natural, sigur și de lungă durată;
 • Tehnica este minim invazivă, iar complicațiile apar rar în acest caz;
 • Grăsimea proprie nu va fi tratată de organism ca un corp străin, capacitatea de integrare în locul injectat este maximă.

Cât durează efectul?
In primele trei luni de la procedura de mărire a buzelor se vor resorbi în jur de 10-50% din celulele transplantate. Dupa trecerea acestui interval, rezultatul poate fi considerat permanent.

Ce efecte secundare sunt?
Se simte o durere minimă la nivelul zonei de unde a fost recoltată grăsimea. Pot să apară echimoze (vânătăi) care vor dispărea după 2-3 săptămâni. În timp ce la nivelul buzelor poate să apară un edem (umflătură) ce dispare treptat pe perioadă unei săptămâni de la intervenție.

 

Soluții permanente de umplere a buzelor

Implantul permanent de silicon în buze
Această procedură presupune injectarea siliconului în buze. Durează în jur de o oră și se aplică o anestezie locală.

Beneficii:

 • Procedura este simplu de realizat;
 • Buzele sunt mai pline, mai senzuale și au aspect mai tânăr;
 • Durata de refacere este minimă;
 • Implanturile sunt permanente si nu necesita vizite periodice pentru augmentare.

Cât durează efectul?
Efectul acestei intervenții pentru mărirea buzelor este permanent.

Ce efecte secundare sunt?
Se poate observa un mic edem local care dispare în primele 24 de ore de la intervenția de mărire a buzelor. Odată cu înaintarea în vârstă, implanturile se pot deplasa, astfel că vor necesita o nouă intervenție.

Consultati lista de preturi completa pentru toate operatiile estetice realizate la Clinica Nordestetica

Dr Dan Calota
Medic Primar Chirurgie Plastica si Estetica

*Tratamentele prescrise de medicul specialist sunt individuale și rezultate pot sa difere in funcție de patologia fiecărui pacient

Programare